• images
  • 4:49 pm
  • images
  • No Comments.

Ovo nije tekst o vlasnicima ribica.

Naravno da postoji i treći deo. Jebeš tekst koji nema bar tri dela. Psi, mačke i ribice! Sveto trojstvo kulta kućnih ljubimaca i puter na hleb Ace Zooteke!

Elem, ribice! Nikako nisam mogao da nadjem čoveka koji drži ribice, a da nije žrtva vršnjačkog nasilja i glavni akter klipa “Zezanje u ekonomskoj”. Onda sam se setio jednosemestralnog ubijanja vremena pod nazivom “Metodi socioloških istraživanja”, prelistao (tudju) skriptu iz istog, i upregao sve moždane ćelije koje imam ne bi li nešto sklepao… Pošto ni to nije upalilo, pribegao sam tehnici koju obilato koriste svi naučni i profesorski autoriteti sa kojima pošten student dodje u kontakt. Otišao sam u najmračnije delove interneta, konsultovao najzabačenije članke Wikipedie i platio nekom klincu iz Jovine da mi završi članak dok Deda i Kosta nisu popizdeli. Evo ga:

1. Gupike.

gupike

NAPRED NOLE NAPRED GRAČANICA !!1

Najrasprostranjenija vrsta od svih. Vole misionarsku pozu, šetnje po keju i malo točeno. Čitaju Kurir, glasaju za Vučića.  Žive jednostavan i mediokritetski život.  Lako ih je nagovoriti na novotarije ali ništa preterano bolno. Često se odlučuju za brak odmah posle srednje škole. Ne zato što “nema riba u ovom moru” već se zaleću po principu “daj šta daš”.  Jednom su imali originalnu ideju i dan danas ih sramota zbog toga.

masa ljudi

G(l)upike

 

Mužjaci jednom godišnje znaju da se opuste i skinu čarape tokom seksa. Ženke ga uzimaju u usta samo za godišnicu braka i kad Đovak osvoji turnir.

2. Zlatne ribice

zlatna ribica

Imaš Golfa peticu? Kako si šarmantan samo… Separe večeras? Moet? I simpatičan jako…

Kompleksi u lepom pakovanju. Šire priče da “drže do sebe” i da “ne bi one to nikada”, a svi znaju ko su i kakve su im navike. Jeftine i lake za održavanje.U svakom smislu.Padaju na najgluplje fore i najgore likove. Pokušavaju da se izdaju za “poštene”, a pola akvarijuma ih videlo kako su dale debelom barbusu u golfu na parkingu iza kluba. Znaju da upiru prstom u druge kako bi skrenule pažnju sa sebe.

zlatne ribice

– I zamisli Dragana je otišla sa njim kući… – Stvarno? Drolja! – Znam! Ja to nikad ne bih tako…

 

O njima vlada mišljenje da ispunjavaju sve želje, a to baš i ne stoji. Istina je da pristaju na svakakve stvari, ali je nedostatak umeća i sposobnosti da pruže bilo šta kvalitetno očigledan već posle prvog kontakta. Izbegavati.

plavusa

Vecheras Giardino posle index mirjana samo bahato!!! Mwa za sve moje ribice! Gupike neka hejtuju!

3. Barbusi

Lovci u mutnom. Ne vezuju se i gledaju da imaju što više recki ali standarda bez. Smrt za naivne gupike.

barbus

De si brate?

Sami stoje za šankom i vrebaju priliku. Dešava se da se kreću u jatu od četvorice – petorice ali tada se više bave cuganjem i prepričavanjem lovačkih priča, retko i samog lova. Nekad se zalete i na nešto egzotičnije ali prođa uglavnom izostaje. Furaju šanirane kopije skupih stvari i vrede mnogo manje nego što sebi daju značaja. Teško da mogu iz svoje vode, a smaraju kako imaju “varijantu” preko bare.

dziberi-300x225

Negde se to zove i DžIBER!

Neretko se dešava da svojom proždrljivošću osiromaše akvarijum do te mere da na kraju sami skapaju od gladi. Vole da misle za sebe da su na vrhu lanca ishrane zato što je to prirodan poredak stvari i da je u svakom akvarijumu situacija identična.

4. Algari

Dno je dno. Teško da može drugačije da izgleda, nebitno da li se radilo o ribicama, bonobo majmunima ili ljudima (skontao neko već?).

algar

Prodji me se…

Kada ti majka priroda da ulogu čistača tudjih fekalija i balegara sa škrgama nekako nema neke veće šanse da te vide u podvodnoj varijanti „Happy“ videa. Čistači su tu da se drugima voda ne bi zamutila i da su prozori uvek kristalno čisti. E sad, to što jedino oni imaju kakvu – takvu svrhu u celom akvarijumu, to nikog preterano ne tangira. Oni nisu tu da prave gužvu kao gupike niti da lepo izgledaju kao zlatne ribice. Oni su tu da rade. I da čiste sistem. Jer govna neko mora da pojede. Kad tad.

Šuja

Šuja

Hejter po rođenju, sve ostalo igrom slučaja.
Šuja

Latest posts by Šuja (see all)

Tromentari

comments