• images
  • 9:23 pm
  • images
  • 2 Comments.

Užasi prvog sastanka – deo prvi

Desilo se. Posle borbe sa sopstvenim nervima umršenim oko muda, jezika i vokabulara uspeo si da ugovoriš događaj koji, po tvom mišljenju, po važnosti za Multiverzum stoji negde između Velikog praska i ponovnog dolaska Tome Zdravkovića. Uspeo si nekako da izmoliš link za FB posle dvomesečnog palamuđenja o temama za koje nisi znao ni da postoji mogućnost komunikacije. Čak i broj telefona. Još mesec dana prodavanja magle i dogovorio si da odete na piće! Ej! Ona slatka mala što stalno sedi u trećem redu na sredini u amfiteatru, koju posmatraš već dve godine, ide sa tobom do grada! Ej!

Ustao si tog dana prilično rano. Dobro, ne „rano“ u smislu normalnih ljudi već „rano“ za tebe. Malo pre 14h. Vrh. Kad se ono nalazite? U 20h kod Katedrale? Taman imaš vremena sve da završiš, središ se i pičiš ležerno do centra. Popiješ kafu, malo izblejiš na netu, prelistaš skripte, otkažeš kafanu za večeras… Jao, drkaće te zbog toga! Ma neće, smuvaćeš im neku priču. Ionako stalno sedite na istom mestu, za istim stolom. Svako ima za po jedno i po pivo, a posle čekate da vas Smilja Konobarica otera… Čekaj, nazovi odmah da navataš Vuka ovako rano na prepad, neće ni skontati.

- Halo. E de si, Džore? Kakav si mi?
- Eo…
- E slušaj, iskrslo mi nešto večeras, imam neke obaveze, moram da ispalim za večeras..
- A puši mi..
- A ne stvarno, brate, ne mogu, znaš da nika…
- Vidi, boleće me. Ajd zdravo. Tu. Tu. Tu…

Ovo je prošlo bezbolnije nego inače. Pregledaj malo šta ima na netu pa vidi te skripte i to… Koliko to sati? 16? A jebo skripte, ko počinje da uči četvrkom? De vidi to kod Dede na profilu se baš rasplamsala tema: „ Srbija je divna zemlja puna dobrih ljudi, ali eto, mediji nas bombarduju mračnom slikom pa mi stičemo pogrešan utisak…“ Uuuuu, al si šukno ovom liku! Šta on tebi percepcija svesti i medijska slika kurac – palac… Opa, već 18? Vreme da se spremaš. Tuširanje, brijanje, seča i potkresivanje delova tela za koje nisi ni znao da postoje! Završio. Kakav si sa vremenom? 18:23. Aha, pa dobro, ajd da vidiš šta oblačis? Košulja, farke… Ne, bolje pantalone, maturske! Jes da si ih jednom obukao i da si brao višnje mesec dana za njih, ali evo trenutka! Košulja? Ona sa Nove godine ima da paše na lone kao komplet! Cipele se podrazumevaju. Pa nisi ljaljan da ideš u patikama koje nosiš svaki dan. Ima da padne na dupe kad te vidi. Vreme? 18:46. Hm, malo sam požurio. A dobro, probleji na kompu još malo. Ha, vidi ovaj što se pravi pametan, e treba da mu jebeš sve po spisku! Nemoj sad, lepo si raspoložen. Sutra. Ajd da kreneš ti lepo peške, imaš vremena taman da uštekaš kintu za taxi, trebaće ti. KOJI SI KURAC OVO OBUKAO? Ogledalo u liftu ti pokazuje na šta ličiš. Pa vidi te pantalone, maslinasto zelene, dezen Srbija Šume, i krem cipele, crvena karirana košulja. I to ne stoljnjak karirano, nego ono, kao da si nasledio od pretka koji je nosio na Velikobanatskoj žetvi 58. da se pokaže pred ovima iz Melenaca… E jbg, nikad nisi znao da izgledaš kao svet. Kasno je sad da se vraćaš. To je to, nema nazad, odelo ne čini čoveka. Pa da, ali ti ne izgledaš kao čovek već kao idiot.
Katedrala, 19: 50. Pa dobro, malo ćeš sačekati. Valjda će i ona koji minut ranije, nije to strašno. Ruke u džepovima, hvataš zjale. Ne možeš na net preko fona, em je spor, em si spucao sav protok na predavanjima još pre nedelju dana. Pam, pam, pa, ra, ra, ra ra raam pa… Koja je to melodija? Nemam pojma, u glavi već neko vreme. A i glupava je. Koliko to ima? 19:59. Što je nema do sad? A dobro, mogla je koji minut ranije doći, ne bi je ubilo. Možda je ispalila? Ma javila bi… Sigurno. Opušteno, opušteno… 20:02. A ladno te ispalila! Jebote, koji si konj! Sad garant sedi sa drugaricama negde, piju nes, i boli je ona stvar ze tebe! Jebe joj se tačno! Zaboravila. Ili namerno ispalila! Fore radi, da imaju kome da se smeju dok piju nes. E ima da joj se naj…

- Ćao! E je l’ me dugo čekaš? Nisam nikako mogla taxi da dobijem, strašno…
- Eeeej! Stigla si! Ma jok, evo sad sam i ja… Ovaj… Nema minut-dva… Ovaj… Mislio sam da ćeš ti mene čekati… hehe… – bravo Kazanova, ala imaš rečenice za muvanje, mogao bi časove da držiš…
- A pa dobro… Gde ćemo?
- Šta?
- Gde ćemo na piće?
- Odmah? Ja kontao da prošetamo malo, lep je dan…
- Joj, ja ne mogu, ovo su mi nove cipele, moram da sednem negde…
- Ma da, u pravu si, ajde negde da sednemo, gde hoćeš?
- Ma meni je svejedno…
- Aha, ajd u Mitino, mi tamo…
- Jaaaao, nemoj tamo, tamo je baš ružno…
- Šta ružno? Puštaju Zabranjeno pušenje i Zaječarsko veliko im 110 dinara!
- Pa dobro, ajd u Hedonist? To je kul mesto.
- A daaaj, pa moja mama tamo sa drugaricam pije kafu…

Tvoja u kujni, dok seče luk i ljušti krompir… Za nekoga kome je svejedno, ova baš mnogo sere?

- Pa nemam pojma, ajd u Fabrique? Jel to ok?
- E jeste, tamo imaju neki super koktel, nigde u gradu nema, samo kod njih!
- Super.

Kokteli, a? Pa i ne moraš sutra da kupuješ hleb… Ostalo od danas.

Klasični prepotentni moderni lokal. Konobar u beloj košulji, crne pantalone i cipele. Jebo mamu, i on je uspeo da uklopi boje, a ti nisi mogao? Šmekerski prilazi do stola i smeška se, onako kretenski i osuđuje te pogledom.

- Dobro veče, izvolite?
- Ćao, ja ću onaj koktel, pila sam prošli put, jako je lep, ne znam kako se zove… Onako, vuče na kokos i vanilu, ali je roze i kiselkast i izgleda da košta kao litar- litar u poštenoj kafani.
- Pink Babli Džindžer Panč? – Idi u kurac rodjače, jel možeš to tri puta da kažeš brzo?
- EEEE taj!
- Za vas?
- Šta imaš od piva?
- Bavariu, Budweiser Cheladu, Old Milvoki Ajs, Tuborg sa ukusom cimeta, i bezalkoholni Jelen.
- Mhm. Daj mi Bavariu…

Otišao. Jesu ovog u Flexu pokupili? Jedan od onih konobara očupanih obrva, sa više kozmetike u kosi nego u celom tvom kupatilu, jedan od onih pored kojih se ne bi osećao prijatno čak ni da si vlasnik kafane…

- Jao kako je meden samo! Jedna moja drugarica se muvala sa njim. Ima jako slatke kolege! Baš smo se dogovarali jednom da svi izađemo, ali ništa nije ispalo…
- Eto… Šteta baš…

Evo ga opet. Donosi najmanju flašicu najgoreg piva ikad proizvedenog i rozo bokalče sa toliko rastinja koje viri iz njega da samo čekaš kad će neki kapucin da izleti.

 

capuchin-monkey-wallpaper--_1150261911

Dobro veče, šta se pije?

 

- Izvolite
- Jaaao, baš si divan. Reci mi, šta radi David?
- E pa otišao je u Dubai, hoće da se progura kao fotomo…

Jebote, pa sam kim je ova došla na piće? Ok, budi kul, ne smeta ti, šta, priča sa oberom? To je ok. Kul si, ne smeta ti.

- … i uvek su vam tako blesave one slike na fejsu kad se slikate bez majica u stanu, hihihi…
- Druže, imaš goste.
- Molim?
- Tamo za onim stolom, kod vrata, mislim da te čekaju.
- Aha, idem, vidimo se. Ćao mala, čujemo se! – reče kreatinski Sofronije i izgubi se između stolova.
- Ćaaao! Jako ga gotivim… Baš je super.
- Ma da, vidi se. Erudita jedan pravi.
- Šta?
- Ništa, nema veze. Reci mi… – najgluplje kad nemaš pojma kako bi nastavio ovu rečenicu, bolje požuri, gledaj da bude nešto dobro – Kako fax?

Bravo. Bravo. Klap. Klap. Klap. Kako fax? Kako fax?! Nisi mogao ništa bolje? Nisi mogao da pitaš šta sluša od muzike? Omiljena knjiga, serija? Uuu, kad si kod toga, ala se zakuvalo u “Igri Prestola” ? Ko će dočekati taj 6. April, jebali mater svoju? Mada, vidi se koliko je serija oguljena radnje, fali pola likova, dosta njih su banalizovani, neki se baš previše forsiraju… Onaj Rob Stark, sve je usro… A dosadan je i naporan kao cela mu familija… Mada ima Tajrelovi nešto da napra…

- … a tačno se vidi da nas ne voli i da leči svoje frustracije na nama! Krava jedna debela! Briga me za njenih 5 bodova na aktivnost!
- A?
- Pa kažem ti, ona debela Zorica, asistenkinja na finansijama? Baš se vidi da ne voli mene, Miu i Teu, stalno nas nešto pita i nikad ne daje maksimum bodova na vežbama… Raspandrpača jedna!
- Da, da, baš se vidi…

Jesi ti njih nekad i video na tim vežbama? Gucni pivo. Taman imaš fore da okreneš ovaj razgovor na svoju vodenicu. Pričaj o bilo čemu, samo nemoj ćutati. Što gleda telefon? Šta kuca sad? Jel ona to opet na Fejsu? Pa da li može biti gluplje od ovoga? Koliko to sati? 21:45. Jel rano da palimo odavde dalje? I gde dalje? Gucni opet pivo. Nema. Jebena ambalaža od 0.2. Za koga to uopšte prave? Pigmeje tinejdžere?

- Hoćemo dalje?
- Hm?
- Hoćemo dalje negde? Gde ti se ide? Ja sam kontao u “Tata Bradu”, sviraju večeras Šone i Danilo, baš su carevi, sviraju sve živo, prave odličnu atmosferu, ludi su skroz. Imaju i dosta svojih fora, masa ih voli, uvek je puno…
- A ne idem ja tamo… Ne volim ja tu. Dosadno mi je to. Ja volim baš urbane stvari…

Urbane? Šta lupeta ova? Šone i Danilo ubiše kako su dobri! Šta ona hoće? Da idete u “Static”, slušate DJ Marina Miljanića, samoprozvanog Dejvida Getu sa Podbare?

- Pa meni su drugarice večeras u “Staticu”, pušta DJ Marin večeras. Mi se tamo uvek provedemo…

Kurac. Ne može, budi muško, idete gde ti hoćeš. Ti moraš da preuzmeš inicijativu, inače nema ništa. Pokaži joj u startu da imaš svoje JA! Žene to vole, poštovaće te više posle toga!

- Ajd, može. Malo za promenu, mogao bih do “Statica”.

Maestralno. Imbecilu.

- E super, sad ću da pošaljem menadžeru poruku, baš smo dobre sa njim, stalno nam ostavlja sto. Uvek nam i piće pošalje, baš je mica prava.

Aha. Mica. Kvota 1.25 da je jedna od njih imala pregled krajnika “Micinim” splovilom na zadnjem sedištu nekog Audia ili X3ke… Jebote, šta ako je ona? Ma nije, ona uopšte ne deluje tako. Možda je malo naivna ali nikad ona to ne bi. To se ti samo tripuješ. Dobro ajde, istrpi i taj “Static”, možda i ne bude toliko loše…

 

Step into Mica's office

Step into Mica’s office

 

Platio si. Koktel, pivo, plus bakšiš za Sofronija. Šta kurac, da vidi on ko si ti! Jes da ti je to račun za struju, ali ono, ideš na sve ili ništa! Briga te! Ti večeras vodiš ribu u grad! Ti večeras pokazuješ kako se ponaša Džek! Tebe večeras ništa ne ometa! Ti večeras imaš kontrolu! Ti pridržavaš kaput, otvaraš vrata, izlaziš iz predrkanog kafića, i čuješ nešto od čega stomak počinje da ti se okreće, čuješ nešto od čega ti se krv pretvara u led, čuješ nešto što ne bi poželeo ni najgorem neprijatelju, čuješ:

- OPAAAA, Džore!!! Pa je l’ su to te obaveze!?!? Je l’ zbog toga ne možeš u kafanu?!?

Čuješ svoje “prijatelje”, jedan promil iz njih, koji su te skontali preko pola ulice I kreću prema vama…

Horor tek predstoji…

 

Šuja

Šuja

Hejter po rođenju, sve ostalo igrom slučaja.
Šuja

Latest posts by Šuja (see all)

Tromentari

comments