• images
  • 6:37 pm
  • images
  • No Comments.

Šamrok Bar

Šamrok 1


Ovakvu dnevnu sobu da imamo!

Novosadska rok klubska scena je već odavno na aparatima: lokali koji su nekada negovali tvrđi zvuk masovno su prešli na varijantu “blok Georgijeva i klonova, blok grandovaca, blok svadbe” ili pokušavaju da udovolje preširokom dijapazonu publike, pa tako u istom lokalu danas možete slušati hard rok kaver bend, a već sutra razbijati čaše uz tamburaše, dok je ulica Laze Telečkog u kojoj se pretežno puštao i svirao rok i pop sa po kojim DJ lokalom simbolično kapitulirala nastupom Baje Malog Knindže pre neki dan. Međutim, poput Gala koji odolevaju konstantnim nadiranjima Rimskih legionara, postoji još uvek par mesta u gradu koja se ne daju kompromitovati. Jedno od ovih galskih sela je i Šamrok bar, sa gazda-Danijelom nalik kakvom dobroćudnom Obeliksu.

 

Šamrok 2


Reprezentacija u pivanju 100m slobodnim stilom, sezona 2013/2014

 

Šamrok je otvoren 24. septembra 2011. godine i za veoma kratko vreme je postao kultni novosadski pab zbog vrlo jednostavne ali efektivne politike: nema kompromisa u muzičkom smislu, a stalni gosti su poput članova porodice. Iz ovog razloga lokal je pun i u sred radne nedelje, kada u drugim kafićima konobari sami sebi prave promet. Ako ste ikada bili u Irskoj kao što mi nismo (jedva napabirčimo novaca za kartu za Frog Fest u Žablju), možete potvrditi da je ambijent autentičan – menadžment ga jelično preneo iz Irske u Novi Sad, kriglu po kriglu – Interpol i dalje traga za počiniocima.

 

Šamrok 3


Došle s inventarom

 

Pored redovnih svirki, Šamrok organizuje i razne tematske večeri kao što su Lejdiz Najt svake srede (kokteli za devojke u po’ cene, pa možete ispasti šmeker za duplo manje para) ili humanitarni Pab Kviz svake druge nedelje. Međutim, ono što najviše navodi goste da se vraćaju je to što posle nekog vremena prestanete da se osećate kao gosti. Osoblje je izuzetno prijatno, opušteno i komunikativno, vole šegu, vole zezu, a znaju i popiti junački, kad je prikladno je l’. Stalni gosti se tretiraju kao domaći – evo naprimer par puta im bilo žao da bude Dedu, te ga zaključaju do ujutru, pa ga prva smena probudi mirisom dužeg espresa.

 

Što se tiče cuge, ima je svakave ali ne previše. Osnovna namirnica je naravno pivo i ima ga u raznim veličinama i bojama, ali opet – ne previše. Cene pića su sasvim pristojne, a kvalitet istog epiteta.

Sve što ima “Irish” kao prefiks, jednostavno mora imati i moćnu infrastrukturu mokrog čvora. Kako svi, tako i Šamrok – toaleti su funkcionalni i začuđujuće uredni ako se uzme u obzir količina naroda koja se u njima olakšava.

 

Šamrok 4


Kol’ki leprikoni sunactipoljubim!

 

Ako nas pitate za zamerke – naravno da ih imamo kad smo goveda. Koliko god klima da se ugradi, leti zna da bude vruće k’o u Topalovića furuni. Takođe, ime Šamrok je već odavno preraslo prostor u kojem se nalazi i s vremena na vreme zna biti nepodnošljiva gužva. Troblog predlog – il’ na tavan il’ u podrum – das’ to proširi (ali ko da nas neko sluša).

 

Ukratko:

 

Cuga:

Troblog 5
Dobra, povoljna, ‘ladna k’o taštino srce.

 

Osoblje:

Troblog 5
Na slavu da ih zoveš!

 

Muzika:

Troblog 5
LONG LIVE ROCK ‘N’ ROLL!!!

 

Masa

Troblog 4
Sve neki do jaja ljudi, retko zaluta po koja budala

 

WC

Troblog 4
Svašta je kadar istrpeti

 

Subjektivna krajnja ocena:

Troblog 5

Nama turu i šta piju one curice u ćošku!

Latest posts by Redakcija (see all)

Tromentari

comments