• images
  • 6:28 pm
  • images
  • One Comment.

Pismo Deda Mrazu

Dragi Deda Mraže,

Evo da me pitaš zašto ti pišem, ne bih znao da odgovorim – ima već skoro tri decenije kako si me turio na ignore listu (još od onomad kada sam sa zauškama išao po paketić) i nit’ se javljaš niti dolaziš, pa kontam da će tako biti i ove godine. Ali opet, mi sa ovih prostora nekako volimo da bijemo uzaludne bitke, toliko da kada bismo i pobedili u kojoj – ne bismo znali kako da se postavimo, poput onih Jehovinih svedoka koje je, posle hiljadu vrata zalupljenih ispred nosa, neki mladić zapravo pozvao u kuću da mu pričaju o Isusu – ovi stali, pa se gledaju, pa ne znaju šta treba da rade dalje jebote…al’ aj’ da se vratimo na tebe.

Ja ne znam šta sam, osim gaća, mogao toliko usrati sa tri i po godine, pa da zaslužim takav tretman od tebe i to skoro već trećinu veka, ali hteo bih ti reći jedno – ako si stvarno toliko zlopamtilo, onda je, brate mili, i bolje što me kuliraš. Kontam nešto, da kojim slučajem nisi Deda Mraz nego običan penzioner, garant bi bio onaj matori drkadžija što uzima dvajes’ primeraka besplatnih novina, u radnji oliže prste pa ispipa sve i jedan ‘lebac pre nego što se odluči za zemičku, uleće u gradski k’o kvoterbek dok ne skonta da nema slobodnih mesta i onda se odma’ s vrata hvata za krsta, počne da kuka kako ga boli dvanaestopalačni pršljen i jebe mater omladini koja mu nije ustupila mesto petnaest minuta pre nego što je spustio stopalo na prvi stepenik busa. Takvih mi je pun…grad i poslednje što mi treba za Novu godinu je jedan besmrtni drkoš koji je imao čitavu večnost da usavrši finu veštinu hejta. Nego da te pitam – što si bre takvo govno prema meni?

- Je l’ problem u tome što ti nikada nisam ostavljao mleko i kolačiće, k’o što rade mali Ameri?

Aj’ ti meni reci kako sam ja to jebeno mogao da znam?! Pa rodio sam se u komunizmu jebote – prvi put kad sam te video sa tom bradurinom i u crvenom kostimu pomislio sam da je doš’o Karl Marks – a za te paganske običaje sam saznao tek pošto si me već liferovao sa spiska.

Deda Marks

- Je l’ ti možda dimnjak bio uzan?

PA UĐI NA JEBENA VRATA K’O SAV NORMALAN SVET! Svake godine sam ti ostavljao otključanu kapiju i veziv’o kera za čardak – e da, dođeš mi i jedno petnaest kerova. I koji ti je trip sa tim dimnjakom – šta, u gradu paketiće dobijaš samo ako si za Novu Godinu treća smena u toplani?

- Je l’ problem to što su moji od Prijedora?

Jeste, znao sam da si autonomaš! E pa jeb’o te najstariji dođoš u guzicu rasističku!

- Je l’ to zbog one kožure što je bila razapeta pored svinjca?

Pa nije to irvas ‘bemte ćorava, to je bilo od srndaća! Ali samo da znaš, nismo ga mi ubili nego je nastradao u saobraćajnoj nesreći – komšija Anđelko ga slučajno pokupio kolima.

Okej, serem – vijao ga je Nivom od hladnjače do Ločke krivine, umalo da mu utekne i sjeb’o mu je šoferku.

Ali nije bio jebeni irvas!

- Je l’ možda zbog toga što mi baba bila razvedena, pa si se usr’o da ne izgubiš status neženje?

Ok, to mogu da razumem.

Bilo kako bilo, pišem ti da ti javim da mi ove godine ne treba ništa. Zapravo, nemoj da ti padne na pamet da dođeš! Ako se i odlučiš da navratiš, uzmi u obzir sledeće:

- Mleko je prokislo, a kolačiće je pravio moj buraz, pa ti jedi ako imaš muda!

- Natapao sam hrastovinu kerozinom specijalno za novogodišnju lomaču, pa će dimnjak u grotlo pakla da se pretvori – aj’ da te vidim kako ćeš tu tvoju guzičetinu da oprljiš!

- Ukoliko preživiš dimnjak i mleko i kolačiće, kidnapovao sam Žareta i Gocija da te dočekaju sa pesmom: “Grickaću ti uvo uz glamočko gluvo” – bonus je to što će Futožani da se skenjaju kada se ova dvojica ne pojave u eminentnom lokalu “Kurjak”. E da, kera nisam vezao i hranio sam ga sirovim mesom od dve ‘iljade devete – krvoločniji je od Vlada Cepeša. Dođi, pomiluj ga lečka!

- Ova kožura što sam je sad prostr’o jeste od irvasa – nego, javlja li ti se Rudolf? He he he.

- Za babu si se izvukao, jbg.

E tako – srećna ti Nova godina, svrati da se podružimo malo!

Ljubi te Deda :*

Deda

Deda

Pripovedač, fejsbučilo i komedijaš. Povremeno uleće u probleme stvarnog sveta.
Deda

Latest posts by Deda (see all)

Tromentari

comments