• images
  • 1:16 pm
  • images
  • No Comments.

Pesme koje volimo da mrzimo

Radim osam sati dnevno, pet dana u nedelji. Kada dođe moje slobodno vreme, moram negde da izađem… Znate već kako ide dalje. Uglavnom, trudim se da kada mi moje obaveze dozvole odem do grada, u neki lokal, da popijem koje pivo, ispričam se sa prijateljima, ošmekam neku curu (mi Novosađani smo poznati po šmekanju) i da sledeći dan venem mamuran. E sad, Novi Sad, iako drugi po veličini grad u Srbilandiji, posle nekog vremena postane monoton. Isti lokali, ista masa, ista muzika. Ovo treće mi najviše smeta. Nemojte me pogrešno shvatiti, bio bih licemeran kada bih rekao da ja ne mogu da podnesem neku vrstu muzike i da od nekih lokala zazirem. Naprotiv, što se muzike tiče, stvarno mogu svašta da slušam. Eto, toliko sam „šaren“ – da sam neko jelo bio bih đuveč. Naravno, i tu postoje neke granice. Ne toliko kada su u pitanju muzički žanrovi ( volim nekad i narodnjake slušati, ETO REKAO SAM!!!) koliko su u pitanju određene pesme. Svi vi znate na šta mislim. To su one pesme koje su iz nekog razloga postale redovan deo repertoara svakog izvođača, to su one pesme od kojih se ježim, to su one pesme zbog kojih je i njihovim autorima žao što su nastale. E sad, ja sam bio ubeđen da svi misle isto kao ja.

 

Međutim, imao sam priliku da prošlog vikenda prisustvujem jednoj svirci. Znate već ono, klasika – malo popa, malo roka, ubaci se po neki „fini“ narodnjak“. Naravno da su bile svirane i TE pesme. I sad, kada su krenuli prvi akordi jedne od TIH pesama, ja sam bio uveren da će masa da se smori. Kad ono, malo sutra – masa podivljala, pevaju, skaču, grle se. ŠTA JE S VAMA LJUDI?!?! GDE SAM TO DOŠAO, DA LI JE OVO ZONA SUMRAKA?!
Seronja kakav jesam, odmah sam krenuo da generalizujem. I to ću i da podelim sa vama. Dakle, u daljem tekstu ćete biti u prilici da pročitate šta ja mislim o ljudima koji vole pesme koje ja mrzim.

 

Divlje Jagode – „Krivo je more“, Yu grupa- „Mornar“

Čovek koji voli ove pesme, misli za sebe da je teški romantik. U dubini duše je ubeđen kako je on proživeo ove pesme. E sad, nisam baš siguran da se suština ovih pesama može preslikati na situaciju u kojoj naš đuvegija tokom letovanja u Sutomoru popije ispalu od curice koja je otišla sa drugim likom. Jeste đuvegija platio 2,3 đus vodke, ali drugi lik se ceo dan vozao uz obalu svojim skuterom. Jeste da je đuvegija samo zbog nje naterao 5 drugara sa kojima deli smeštaj da se to veče izgube negde, tako da njih dvoje imaju čitavih 20 kvadrata za sebe, ali drugi lik ima ključeve ćaletove vikendice. Sve u svemu, njemu ostaje da tuguje na plaži, sa pogledom ka pučini, nogama u vodi do članaka i da se nada da do njega neće doplivati govno, uložak ili nešto još gore ( Sutomore ljudi, o čemu pričamo!?). Jebiga, nije ona kriva, KRIVO JE MORE, I NEKO JE SLAO TALASE!!!

 

Bajaga – „Moji su drugovi“

Momčilo, crni Momčilo, zašto si ovo uradio sebi i nama?! Zašto si snimio „ovo“? Ova pesma je poput teške dijareje, taman kad pomisliš da je najgore prošlo, ispostavi se da uvek može još. Bombardovani smo ovom pesmom po maturama, rođendanima, u suštini proslavama bilo koje vrste. I uvek je tu i vozić. Taj prokleti vozić. Ne znam koga više mrzim, onog kome padne na pamet ideja da bude „lokomotiva“ ili ljudima koji se uhvate iza njega. Čovek koji voli „ovo“ je pubertetlija koji nikada nije odrastao. Svi mi znamo tog lika. To je ona osoba s kojom si išao u osnovnu/srednju školu, a koja je tada dostigla svoj vrhunac. To je ona osoba koja, kada je sretneš na ulici, posle standardnih „Kako si, šta ima?“ kreće sa onom pričom „ E, a sećaš se onomad kada smo…HAHAHAHAH“. I TAKO SVAKI JEBENI PUT KADA SE SRETNETE. UVEK ISTA JEBENA PRIČA. Ne jebe on živu silu što diskretno stavljaš sluške u uši, pokušavaš da kažeš da žuriš, ili sažaljivo gledaš u pandure koji su u blizini u nadi da će te upucati i skratiti tvoje muke. Ako se neko ko bude čitao ovo izjasni kao ljubitelj ove pesme, mogu samo da mu poručim – sram te bilo. Nemoj da imaš decu.

 

momcilo-bajagic-bajaga-1385243041-401921

A jel znate onu moju, xexe? MRŠ!!!

 

Ceo opus Dejana Cukića

Ne postoji osoba koja voli pesme Dejana Cukića. Postoji samo jedna osoba koja samo donekle simpatiše pesme Dejana Cukića. Ta osoba je Dejan Cukić.

 

Dejan-cukic-SF-2013-v

Dejan se posle nastupa slika sa svim svojim fanovima. Tako je i nastao selfie

 

Babe – „Ko me tero“

Osoba koja voli ovu pesmu će, ukoliko joj postavite pitanje šta voli da sluša, odgovoriti da voli da sluša rok. Ako je pitate da malo produbi odgovor, nabrojaće Prljavo Kazalište, Bijelo Dugme, Van Gog i Babe. To vam je onaj lik što na svadbama kod rodbine skače sa tetkom i tečom uz „ Igra rokenrol cela Jugoslavija“. To vam je ona cura koja igra folklor, koja se na nekom okupljanju svog folkloraškog ansambla odvalila od Sangrije i podala se glavnom šmekeru ( uglavnom to bude onaj lik što svira tamburicu, nikada onaj što svira harmoniku, mada na kraju u životu harmonikaš najbolje prođe). Majka ju je lepo molila da ostane kući, i da se čuva tog bećara sa pubertetskim mustaćima, ali jebiga, nije slušala i tu noć ga je „volela“, ako me razumete. Jebiga, KO JE TERO…

 

 

„Zlatiborske zore“, „Kleo se kleo“, „ Avlije, Avlije“ – Starija kokošarija Granda

Jednostavno ne mogu da smislim ove pesme i ljude koji ih vole. Suština je ista, zato sam ih i spakovao na gomilu. Ona njega voli, on je lelemud. Ženskadija, nebitno da li mlađa ili starija, otkida na ove “numere”. Ove starije se prepoznaju jer ono, kontaju, volele su nekog mutivodu ( da, namerno insinuiram na još jednu govnjivu pesmu), ali su sada iskusne, znaju šta rade, mogu sebi da dozvole luksuz da se prisete svoje prošlosti, naravno uz pomisao „ Jebo te život, koji sam je džek od žene!“. Ove mlađe i ne tumače nešto posebno, samo im se sviđa kako im dojke poskakuju uz zvuke klavijatura.

 

 

„Jesen u mom sokaku“ – Tozovac

Da se odmah razumemo, ja izuzetno volim Tozovca, Cuneta Gojkovića i tu staru gardu. Ako ih nadživim, ima da im idem na sahranu, ne dao Bog da to bude skoro. Međutim, ljudi, govna kakva jesu, uspeli su da mi ogade ovu pesmu. Znate ono, kao vole tamburaše, odu i naruče ovo. Posle toga traže Jovana Perišića. Jebem ti ženo majku, ne mož to raditi! Da ne bude da sam jedini hejter, ni Šujica ne voli ovu pesmu. Tačnije, ljude koji je „vole“. Zna čovek šta valja mrzeti.

 

R-3003407-1311269950

Stara škola, Dedina škola

 

Koje pesme vi volite da mrzite? Da li ste se pronašli u nekoj od ovih kategorija koje sam nabrojao, pa mene mrzite? Oglasite se u komentarima! Mrzimo se ljudi, pošto nam je očigledno previše teško da se volimo!

Kosta

Kosta

Po sopstvenom mišljenju, od kontempliranja napravio umetnost. Tematike koje se nalaze u njegovoj glavi ne bi poželeo ni najgorem neprijatelju. Kažu ljudi da je duhovit.S vremena na vreme stavi nešto na papir. Relativno kasno je otkrio vinjak - tek tada je shvatio šta znači izraz "živeti rokenrol"
Kosta

Latest posts by Kosta (see all)

Tromentari

comments