• images
  • 7:40 pm
  • images
  • 2 Comments.

Otkrivamo sudbine nekadašnjih uzora!

Slava je jako surova ljubavnica. Zavede čoveka izuzetno lako, ali ga još lakše šutne čim na scenu stupi mlađi, bolji, lepši. Trebalo je da dodamo i pridev talentovaniji, ali on je davno prestao da bude bitan. Sada je dovoljno da imaš jaku zaleđinu i lepuškasto lice. U ženskom slučaju nije naodmet ako imaš sise veličine glave Dragana Markovića Palme. Svako od nas imao je priliku da prisustvuje kako se određena persona u kratkom vremenskom periodu vinula u nebesa estrade da bi već u sledećem minutu tresnula o zemlju i zakopala se duboko kao tartuf. Svinje kakve jesmo, nije nam bilo teško da iskopamo ove dragulje –tartufe prošlosti.
E sad, Troblog ne bi bio Troblog ako ne bih dodao malu dozu paranoje, misterije i zavere. Em što generalno naginjemo šizofreniji, em što nam se „biseri“ sa kojima smo pokušali da stupimo u kontakt nisu javljali na telefon. Nije nam pomoglo to što smo pokušavali da ih zovemo oko 2 ujutru, pijani. S toga smo odlučili da damo mašti na volju i da sami pokušamo da i vama i nama dokučimo gde su i šta rade zaboravljeni asovi. Možda jesu zaboravljeni, ali nisu prežaljeni.

 

Kostini 1


Spremili smo troglog

 

Vampiri

„Vampiri“ su rok grupa koja je postala popularna 90-tih godina na prostoru Jugoslavije. Tako kaže vikipedija. Mislim, neću da grešim dušu, znam ja ko su „Vampiri“, ali braćo i sestre, reći da je ono imalo veze sa rokenrolom je isto kao reći da se Miletu Kitiću Džimi Hendriks javio u snu i rekao mu da krene da radi sa „ Južnim Vetrom“ . Dakle, nikako. Pre ih je moguće svrstati u neku srpsku mutaciju muzike koja je u Americi bila popularna 60-tih, takozvani du – vap. Predstavnici ovog žanra su uvek bili isto obučeni, zalizani, nosili načare za Sunce i što kontaju da su jako jebozovni i kul. Uglavnom, „Vampiri“ su na vrhuncu slave krenuli da šuruju sa Srđanom Dragojevićem, radili muziku za film „Mi nismo Anđeli“, i u ritmu svog hita „Rama-lama-ding-dong“ – nestali.
TROBLOG PREDVIĐANJE: Iako se po medijima šuškalo da „Vampiri“ spremaju povratnički album, mi im naravno ništa ne verujemo! Mnogo realnija opcija je da su se članovi ove grupe okrenuli okultnim radnjama, prizivanju đavola i sličnim šegačenjima. I dalje zalizuju svoje kose, ali pošto su sada već u godinama, to više podseća na ovo što fura Bora Drljača. Posle čitanja „Twilight“ knjiga skontali su da ponovo atakuju zvezdane visine a da im ultimativni cilj bude da dobiju „Oskar popularnosti“. U tome nisu uspeli, jer su svi članovi benda na prvom nastupu svoje povratničke turneje dobili triper. Jedan od drugoga.

 

Kostini 2


Kako je propao Ajron Mejden

 

Zvonko Pantović aka Čipi „Osvajač“

Zvonko, Zvonko, … Nema sumnje da je nekad bio izuzetan vokal, ali… Čovek za čije se ime vezuje više legendi nego pohvalnih komentara za naš blog. Jedna kaže da je Zvonko trebalo da upadne u Iron Maiden, pa su ga ispalili jer je imao najnegovaniju kosu od svih ostalih… Druga pak tvrdi da je Zvonko radio muziku za film „ The whole nine yards“, ili kako su ga naši preveli „ Ubica mekog srca“. Naravno legenda kaže i da je Zvonko zbog bolesne žene i alternative u vidu rada na građevini prešao iz metala u narodnjake. Po nama ovo poslednje je nekako i najrealističnije, pošto preći sa metala na narodnjake je ekvivalent prelaska sa piva na „suicide“ tekilu (ako ne znate šta je to, pitajte Dedu). Elem, posle par godina u azilu, Zvonko je pokušao da se vrati sa bendom „Čipi i industrija“ ali je završio neslavno kao Stanisov napad na Kings Landing.

TROBLOG PREDVIĐANJE : Zvonko JESTE otišao da radi sa bendom „Iron Maiden“. Samo je pogrešno razumeo oglas, njima je trebao neko da sređuje dop i vutru, a čuli da na Kosovu ima dobre domaje pa rešili da sebi obezbede „srpsku vezu“. Zvonku se švercovanje toliko dopalo da je i posle raskida saradnje nastavio da radi za sebe (jebiga, video čovek na zapadu šta je kapitalizam). Međutim, prebacio se na šverc kožnih jakni iz Turske. Za finu napojnicu je spreman da otpeva „Vino crveno“ u metal aranžmanu.

 

Kostini 3


Svake tašte san

 

Filip Žmaher

Šta reći o ovom čoveku, a teško ne uzdahnuti. Ako je Čipi bio izuzetan vokal, onda je Žmaher bio toliko kvalitetan da je mogao Čipiju da pljusne šamar i pošalje ga kući. Žmaher je imao tu nesreću da, iako je posedovao neverovatne vokalne sposobnosti, bude neviđeni duduk za sve ostalo što se tiče pevačkog zanata (čitaj – menadžeri, biranje pesama, ugovaranje nastupa). Drugim rečima, veća je šansa da Marko Šćepović da het – trik na jednoj utakmici nego da Filip ubode kvalitetnu pesmu. Brda Srbije je zamenio tundrama Ukrajine, gde je nastupao po festivalima i nahvatao plavokosu Ukrajinku. Pre par godina se vratio u Srbiju:

TROBLOG PREDVIĐANJE: Kad god negde naletimo na sliku i priliku Filipa Žmahera prva pomisao koja se javi jeste Ivana Žigon. Jednostavno , to je ta neka aura kojom ovaj čovek zrači. On se nije rodio, on se ovaplotio. On ne peva, on poje. Shvatili ste poentu. Elem, za razliku od prethodno navedenih likova, Filipa nismo ni pokušavali da pozovemo, jer on deluje kao osoba koja ne veruje u telefon i ostala čuda tehnologije. Filip verovatno svoje dane provodi u nekoj kolibi bez struje, sa svojom ženom Ukrajinkom, gde rezbari one ruske lutke Babuške. Ne pokazuje ambiciju da se vrati u ovaj korumpirani svet. A i zašto bi? Postao je jedno sa prirodom.

 

Kada smo bili na polovini pisanja ovog teksta, shvatili smo da imamo previše inspiracije da bi sve stalo u jedan tekst. Tako da smo se odlučili da ovaj tekst podelimo na par delova. Nastavak će biti u neko skorije vreme. Ukoliko neko od zaboravljenih asova suviše ozbiljno ne shvati ovo naše pisanje, nasluti da ćemo se pozabaviti i njime i krene na nas.
Neko nam je pokucao na vrata! Mi se prepali, mislili Vučić. Istina je mnogo gora… Otvorili smo vrata, kad tamo – Bajone…

Nastavak sledi…

Kosta

Kosta

Po sopstvenom mišljenju, od kontempliranja napravio umetnost. Tematike koje se nalaze u njegovoj glavi ne bi poželeo ni najgorem neprijatelju. Kažu ljudi da je duhovit.S vremena na vreme stavi nešto na papir. Relativno kasno je otkrio vinjak - tek tada je shvatio šta znači izraz "živeti rokenrol"
Kosta

Latest posts by Kosta (see all)

Tromentari

comments