• images
  • 7:24 pm
  • images
  • No Comments.

Kod Ljubice i Marka

Nismo dugo recenzirali. Jebi ga, sad mi možemo da smišljamo razna opravdanja koja će zvučati sasvim razumno, ali nećemo. Za razliku od našeg premijera/vrhovnog vođe, mi ćemo reći istinu. Neulepšanu, garavu, zabagrelu. Razlog izostanka recenzija leži u tome što je Šujicu zimski san nahvatao u proleće pa svoje dane provodi čitajući stripove, svađajući se sa ljudima na forumima o tovnim ćurkama, i u spavanju. Dedu je senilnost uzela pod svoje, pa se istripovao da smo još pod Turcima, eno ga i sad na Fruškoj gori, šteka se po žbunju i recituje pesme kosovskog ciklusa. Ja ( Kosta ) sam i cugao, ali to se uglavnom završavalo sa crnim rupama u sećanju veličine Adeline guzice. Ali eto, smogao sam snage, rekao sebi da ću otići negde i recenzirati kao čovek. Izbor je pao na kafanu „Kod Ljubice i Marka“ .

Kafana „ Kod Ljubice i Marka“ je zavučena u ulici Arhimandrita Jovana Rajića, na broju 9. U blizini je Crna Kuća, ako vam je tako lakše da se orijentišete. Srećom, hipsteri i vegani ne zalaze u ovaj bircuz jer se u samom vazduhu nalazi količina nezdravih supstanci od kojih bi oni popadali na kolena brže nego Stanija kad joj neko zazvecka ključevima BMW – a.
Kafana „ Kod Ljubice i Marka“ ( u daljem tekstu od milošte „Kod Ljubice“) deluje kao nečija dnevna soba u koju su nagurani stolovi, stolice, i sve ostalo što je potrebno za sesti i opiti se. Cene su niže od Tiriona Lanistera. Rakija dolazi u 2 varijante – onda od 60 dinara, i ona od 30 dinara, ali tu preporučujemo jedino ako ste Velja Ilić ili Mrka. Najskuplje piće u cenovniku je Hajniken, i on košta 120 dinara, ali treba biti realan i reći da on stoji u cenovniku samo radi elegancije. Dakle, nema ga. Zato su tu sva domaća piva, žestine i vina.

 

10288778_10152364516854824_7751254322918600460_n

Ima i bašta za “najupornije”

„Kod Ljubice“ je idealno mesto za studente i one koji se tako osećaju i to se vidi, pošto se još nije desilo da sam bio tamo a da je bilo prazno. Zaluta i po neki student sa likovne akademije, malo se hipsteriše, ali najgrlatiji je kada teta Ljubica pojača Tozovca. Dakle, možete skapirati kakva je muzika u pitanju . Ima i riba, što je retko na mestima kao što je ovo, mada nama nikada nije bilo jasno zašto je to tako, jer, budimo realni, gde ćeš naći boljeg deliju ( ili nas) nego u kafani?
Što se tiče osoblja, radi teta Ljubica, čije ime se i nalazi u imenu kafane. Ko je Marko iz naziva lokala, nemam pojma. Čuo sam dve urbane legende – Prva je da je to njen pokojni muž, nakon čije se smrti ona žešće smorila i otvorila kafanu da bi imala sa kim da bleji, a druga je da je Marko njen mačak. Ako znate istinu, slobodno je podelite sa nama.

418193_304264306287951_514971863_n

Tetka Ljubica – Topao osmeh, hladno pivo

Toalet je u skladu sa onim što se i da očekivati, iskustvo je slično onome kada moraš da tražiš kredit od banke – Uđeš i želiš što pre da odeš. Ali treba biti iskren i reći da je zapanjujuće čist kada se ima u vidu koliko je kamena iz bubrega i ostalih organskih produkata prosečnog posetioca kafane ostavljeno u njemu.

Kada se sve sabere i oduzme, treba otići. Treba otići više puta. Svaki put me prijatno iznenadi račun , a popijem Boga oca. Čim Šujica svima stavi do znanja da nema bolje ćurke od pazinske, a Deda siđe sa Fruške gore i ostavi šubaru, kožun i kuburu vodim i njih dvojicu. Ako mi to ne uspe, i vidite me tamo samog, ne budite cave, kupite pivo.

 

Sumirung:

 

Cuga:

Troblog 5
Još malo pa džaba + žderimo domaće

 

Osoblje:

Troblog 4
Kad se kafana zove po gazdarici, ne mož bit’ loše

Muzika:

Troblog 4
True kafanska, nema proseravanja

Masa:

Troblog 3
Masa k’o masa

WC:

Troblog 3
Da li ste znali da je WC skraćeno od Water Closet?

 

Subjektivna krajnja ocena:

Troblog 5

Šta će mi život bez tebe draga…

Latest posts by Redakcija (see all)

Tromentari

comments