• images
  • 4:05 pm
  • images
  • No Comments.

Kako da zaštitite svoj Gmail nalog od spamera

Bjuti Dingospo je danas na fejsbuku skrenuo pažnju na izmene koje je Gugl napravio, a o čemu su obavešteni svi vlasnici gmail naloga putem mejla koji verovatno 95% vas nije pročitalo – mi jesmo jer smo štreberi (Kosta čita i uputstvo za fen iako ne kontamo koji će mu fen). Pogođeni su svi korisnici gmail-a koji imaju i G+ nalog, a ima nas gomila. Ova opcija vam je uključena automatski, tako da šljaka iako vi ništa tamo niste barkali. Ovo je naš prvi tutorijal, putem kojeg ćemo vam slikovito objasniti kako da se spasite od poplave spama od strane kojekakvih Kumar Singhova koji će vam svojim čarobnim pilulama i gelićima produžiti i podebljati užitak tokom koitusa ili Gondo Koffija koji rade za nabudženu afričku banku i obaveštavaju vas da je neki Srbenda umro u Nigeriji i ostavio za sobom nekih $25 000 000 koje niko neće pokupiti osim ako im vi ne pošaljete broj svog računa, pa vam on prebaci ške a vi mu date pola. Ukoliko ne želite da vam dotični poljevaju po inboksu, evo šta vam je činiti:

Prvo otiđite na “settings” kao što je prikazana na slici ispod:

G+ 1

 

G+ 2

Zatim pronađete gde piše sledeći tekst: “Email via Google+: Who can email you via your Google+ profile?” Eto vam slika dole

G+ 3

Eto, to uradite i Bog da vas vidi! Vašim inboksima želimo što manje Kumara i Koffija, a što više obaveštenja o prilivu iz inostranstva (pravih).

Podelite sa svojim prijateljima – korisno je, a nije podugačko.

 

G+ 4

A propo onog fena

Latest posts by Redakcija (see all)

Tromentari

comments