• images
  • 7:33 pm
  • images
  • No Comments.

Kafana Dilema

Nakon posete Shamrock-u, gde smo zadovoljili svoje potrebe za glamuroznijim mestom od onih koje obično posećujemo, odlučili smo da ove nedelje posetimo neki klasični bircuz. Izbor je pao na kafanu „Dilema“. Zavučena u pasažu koji spaja Riblju pijacu i Dunavsku, kafana „Dilema“ je mesto o kojem smo već neko vreme hteli da pišemo. To jest, Kosta je hteo. E sad, pošto smo skapirali da on neće biti objektivan jer je već veliki deo svog života, jetre i plata ostavio tamo, u pomoć smo pozvali pojačanje u vidu našeg prijatelja Đanija. Đani, klasični primerak pivopije, nije mogao da nam kaže ne. Štaviše, za ovu priliku je isterao svoja svečana kolica.

 

„Dilema“ nije klasična kafana. To nam je Kosta objasnio. Kada je krenuo tamo da ide, to je bila jedna mala prostorija sa tek četiri do pet stolova. Zatim se proširila u podrum, a posle toga je zakupljen i spojen i prostor pored. Sada komotno može da stane pedesetak ljudi, četrdesetak ako ste poveći ljudi kao mi.  Na zidu su nacrtani likovi iz crtaća, poput Taličnog Toma i braće Dalton, što uz dovoljnu količinu piva unetu u sebe stvara atmosferu neizbežnog alkoholom indukovanog podetinjavanja. Valjda zato vikendom i određeni broj curica i golobradih mladića ovde dolazi na takozvano „zagrevanje“. Plus, cuga je sasvim pristojne cene, a i izbor iste je poprilično veliki. „Lav“, „Jelen“, „Zaječarsko“ „ Nikšićko“, „Tuborg“ i „Apatinsko“ pivo predstavljaju savršeni kolaž u kojem svako može da nađe nešto za sebe.

 

Mi smo imali tu (ne)sreću da smo se zadesili u „Dilemi“ kada bukvalno nikoga nije bilo. Možda je to i bolje, jer da je ikakvo žensko čeljade čulo  makar jednu od tema kojih smo se dotakli verovatno bi se zgrozila našim štreberstvom, razočarala u muški rod i promenila seksualnu orijentaciju. Ipak, bili smo prisutni par puta kada je ovaj lokal bukvalno bio „rezervisan“ i nije mogla ni igla da padne. Jebi ga, masa skapirala da je cuga jeftina, da je centar blizu i da se ovde možeš nalipačiti za male pare.

 

Što se tiče muzike, izgleda da nas je Dejan Cukić prokleo pošto smo upali baš kada je krenuo blok krivojemoremornartunoćkadsiseudavila pesama. Sreća pa je tu bio Đani, mag bizarnih viceva i anegdota, pa na muziku i nismo toliko obraćali pažnju. Da ga nije bilo, verovatno bismo sipali sebi komovicu u uši. Posle je teta-konobarica pustila novi cd Milana Mumina, pa smo mogli da uživamo u njegovom pelinastom glasu. Gorepomenuta teta-konobarica je sasvim kul, druželjubiva, brza, i baci po koju doskočicu.  Izgleda da smo joj bili simpatični, pošto nam je priredila iznenađenje od kojeg su Kosti i Dedi oči zasuzile. Naime, u drugoj i trećoj turi piva nam je donela „Zaječarca“ u zelenoj  flaši! Znate onu kontrolnu flašu, što ih je nekad bilo, kada je Deda bio malo manje mator. Nas dvojica smo bili oduševljeni. Šujica nije bio, valjda zato što je iz Zrenjanina.

 

Zeleno pivo


Ovo je sve što smo postigli da uslikamo

 

Toalet je sasvim ok, ništa što nismo prethodno videli, a viđali smo svašta. Nešto nam se vraćalo i proganjalo u snovima. Ovde to nije slučaj. Sasvim pristojno mesto da se obavi izbacivanje telesnih tečnosti, jedino što je malo skučeno – tako k’o Dedin stan.

Sve u svemu, bilo je sasvim okej. Kafana „Dilema“ je poput mnogih lokala koji joj se nalaze u blizini (o nekima smo pisali), super mesto za zagrevanje pre negoli odeš do grada u nadi da ćeš nešto ošmekati. Obično ne ošmekaš. Ili je to samo kod nas. Mi ćemo ići opet.

 

Paj’ ‘vamo:

 

Cuga:

Troblog 5
To što ne toče ne treba ni piti

 

Osoblje:

Troblog 5
Tetka je car

 

Muzika:

Troblog 1
Sranje, osim kada nam Tetka pustila Mumina

 

Masa:

Troblog 2
Bili smo užasni

 

Wc:

Troblog 3
Skroz na mestu, jedino što je skvrčen

 

Subjektivna krajnja ocena:

Troblog 4
Vrlo dobra kafana

Latest posts by Redakcija (see all)

Tromentari

comments