• images
  • 7:39 pm
  • images
  • No Comments.

Bircuz Lipa

 

Ekipa Trobloga ponovo pije u vaše ime i proverava gde valja, a gde ni Mileta Kitića ne bismo poslali. Ovoga puta recenzija je kasnila jedan dan jer smo baš mnogo piva recenzirali, pa smo jučerašnji dan proveli uz rasol i molitvu bogovima starim i novim. Bircuz po imenu “Lipa” sigurno je poznat mnogima od vas, pa smo smatrali da bi bila šteta da ga zaobiđemo u našem ožder…ovaj, kakos’onokaže – recenziranju.

 

Lipa 1


Prizor koji greje dušu u ove zimske dane

 

Jedan od najstarijih lokala u gradu, obiluje tradicijom i već oprobanim receptom ugostiteljstva: LJUBAZNO OSOBLjE, PRIJATAN AMBIJENT I NISKE CENE!

Nije da bismo se mi nešto bunili i da je bilo drugačije, pošto je vetar u gradu bio toliko jak da bi verovatno i Ivicu Dačića podigao par centima od zemlje. Konobar je imao sasvim solidno poznavanje o istoriji kafane što je veliki plus. Takođe, pepeljara nikad nije bila puna, cuga je brzo stizala, a i nije se libio da popije pivo sa gostima, doduše, tek na kraju smene.

 

Kao kafana koja radi nekoliko decenija, Lipa održava taj starinski šmek I ne stidi se toga! Lipa je kao gospodin koji ponosno ide na Vošine utakmice u kaputu i šeširu, iako su oko njega klinci sa fantomkama i šalovima. Drvene klupe i limeni šank uvek bolje prodaju piće od kože i mermera.

 

Lipa 2


Hitar, nasmejan, ljubazan i ne klepa po ušima – sve što smo tražili od konobara.

Kada nam je stigao ceh, kontali smo – ili je cuga stvarno džaba ili nam je konobar okrenuo turu. Ne razmišljajući previše, odlučili smo da su obe solucije istinite, te smo i mi njemu naručili turu što je on i prihvatio, ali tek na kraju smene. Nema šta, profesionalac, zna da neko može da strada ako se on opusti na dužnosti!

 

Međutim, lukavi kao što jesmo, uspeli smo momka da opustimo taman toliko da izvučemo iz njega super-tajnu informaciju – uskoro se na velika vrata vraća tradicionalno takmičenje u ispijanju piva sredom. I to ne bilo kojeg piva, već striktno Zaječarca – prestiž bato!

 

Lipa 3


Zid Slave

Izuzetno je pohvalno to što se za špricer koristi soda, a ne kisela, kaoštobogzapoveda!

Loše strane, iako ih ima malo, postoje. Ono što je nama zaista zasmetalo, a to se mora reći je wc. Wc kao wc je bio čist i upotrebljiv. ALI zidovi su išarani nacionalističko-šovinističkim grafitima najgore vrste, koji imaju smisla kao i ono što se ostavlja u šolji ispod njih. To nam govori da klijentelu više ne čini stara garda boema i intelektualaca već neki novi klinci koji u životu imaju između ušiju isti sadržaj kao i vodokotlić koji su išarali.To je primetio i jedan od retkih boema koji su to veče bili prisutni u kafani. Ispijajući svoj treći vinjak, bez da ga gasi vodom, dao je sledeći komentar – nekada se po zidu WC-a pisalo “ Pera jebao Dragicu” , “Dara svima dala”, a sada  piše “ Vratiće se Šešelj”. Čovek je u jednoj rečenici objasnio suštinu sivila u Srbiji.

 

Lipa 4


Stara garda voli svoju privatnost – poštujemo

 

Što se tiče ženskinja, naiđe po koja, pogleda nas, prevrne očima i ode. Kome treba žena kada ima sode da se prave špriceri.

 

Ono što je nama još malo udarilo kontru na opštu euforiju jeste muzika. U kafani u kojoj su stolnjaci toliko karirani kao da su direkt iz Škotlandije stigli, piči house i rnb muzika. Pijemo rakiju a iz zvučnika piči Britni Spirs, i to se dernja kao da je ona upravo sad spržila glasne žice žestinom a ne mi. Presekao je tu po koji komercijalni rokenrol, ali Britni se vraćala češće nego Kristijan Golubović u ćorku.

 

Lipa 5

Dvoblog spreman da se naLIPAči

Sve u svemu, zadovoljni smo i preporučujemo svima koji do sada nisu bili da svrate u Lipu. Neće se pokajati. A oni što su bili, njih ne moramo nagovarati, znaju ljudi šta valja. Osim autora onih švrljanja po klozetu. Taj više nigde ne mora. Bolje i njemu, bolje i nama.

 

Rezimiranje:

 

Cuga:

Troblog 5
Il’ je džaba il’ konobar časti – znači vrh!.

 

Osoblje:

Troblog 5
Baš kako treba

 

Muzika:

Troblog 1
Bože me sakloni i sačuvaj

 

Masa:

Troblog 2
Kakvi su ostali, mi smo još i dobri

 

Wc:

Troblog 3
Sve na mestu osim klinačkih murala

 

Subjektivna krajnja ocena:

Troblog 5

Troblog Apruvz!

 

Možete posetiti njihovu zvaničnu fejsbuk stranicu klikom na ovo parče teksta.

Latest posts by Redakcija (see all)

Tromentari

comments